Geitenkaasballetjes

Benodigdheden:

  • verse zachte geitenkaas (zonder korst)
  • 3 soeplepels gepelde pistache nootjes
  • 3 soeplepels gedroogde veenbessen

Bereiding:

  1. Maal de nootjes en de veenbessen fijn.
  2. Rol balletjes van de kaas.
  3. Deze rol je vervolgens in de pistache – veenbessen mengeling.

Torentje van peperkoek, appel en paté

Benodigdheden:

  • 2 sneden peperkoek
  • 1 jonagold appel
  • 100 g paté
  • klontje boter

Bereiding:

  1. Steek met een uitsteekvorm (of een glaasje) 4 ronde vormen uit de peperkoek
  2. Snij 4 zo groot mogelijke sneden van uw appel +/- 1 cm dik en steek ze uit
  3. Bak ze in de boter aan beide zijden en leg ze op de peperkoek

Als je grove paté hebt steek er rondjes uit en leg ze erop. Dit kan je versieren met een beetje uienconfijt.
Bij crème paté kan je er quenelles van maken.

Mosselen met knapperige ham

Benodigdheden:

  • 1 kg. mosselen
  • 4 dunne sneden gerookte ham fijn gesneden
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 3 teentjes look uitgeperst
  • 40 g parmezaanse kaas geraspt
  • 40 gr emmental kaas geraspt
  • klontje boter

Bereiding:

  1. Kook de mosselen gaar met een beetje water en peper
  2. Haal de mosselen uit de schelp en bewaar één helft van de schelp
  3. Leg 1 mossel in ieder schelp
  4. Bak de ui, de look en de ham tot de ham knapperig is
  5. Vul de mosselschelpen op met de ham mengeling
  6. Meng de kazen en bestrooi er de mosselen mee
  7. Bak en de oven op 160° tot ze mooi kleuren

Gamba’s met chorizo

benodigdheden:

  • 4 gamba’s
  • stukje chorizo worst
  • paprikapoeder, peper en zout
  • 4 prikkertjes
  • klontje boter

Bereiding:

  1. Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal
  2. Kruid met peper, zout en paprikapoeder
  3. Snij schijfjes chorizo zo dik als de gamba’s
  4. Steek de gamba’s en de chorizo samen op de prikkers
  5. Bak ze op een hoog vuur kort in de boter

Bron: Myriam Standaert / Oosteeklo Vandaag november 2018